5 Mart 2012

İki kapılı bir han bu dünya

     Ya sabah uyandığında basar hüzün ya gece olduğunda ..
Uyanırsın güzel bir rüyaymış ama aslında yokmuş dersin bazen.. Akşam olur el ayak çekilir anılar başlar gözünün önüne gelmeye ..Bazende uyanırsın bir bakmışsın gerçek olanlarda hayallerde anılarda kalmış işte hüzün basar o anda ..Giden illa bir sevgili değildir kimi zaman candan öte bir dost kimi zaman yoldaş kısaca bir parça işte can'dan.. Allah öyle sabır verir ki insana o çok sızlayan içinin yavaş yavaş dağıldığını bile anlamazsın sızısı çıkıverir aklından ama kalp de durur tabi dedim ya can'dır diye . Bazen zamansızdır gitmeler en çok da bu yakar, yaşanacak onca güzel gün paylaşacak onca güzel anı vardır çünkü.                                                           Sofralarda şart değil koku önceden yazılan yazıdır gitmelerin sebebi. Aslında sevinmek gerekir ya hiç olmasaydı hayatında ya da olmasalardı ya da daha az kalsaydı .. Bardağın dolu tarafından bakmak bazen su serper içe .. Bazı gidenler için yapılacak en güzel şey DUA'dır bazı gidenler için UNUTMAK bazılar içinse GERİ GETİRMENİN YOLLARINI ARAMAK'tır...
     Çoğu zaman insan kendi olmaktan çıkar , ruhunu benliğini farklı gösterir çevresine bilinmesin ister hüznü.. bir nevi kendini savunur dünyaya karşı öyle sanır ya da.. Ama gizlemeye çalıştıkça bir şeyleri bir bakmışsın kimse seni kendin olduğun gibi görmez . Sen mutlu etmeye çalışırsın herkesi kırmamak adına istemediğin gibi davranırsın sonuç ise berbattır. Aslında hiç istemediğin gibi kalırsın bazen akılda. Bu durumda mantık aranmalı mıdır.. kimse için değil kendin için yaşarsan davranışlarına yön verirsen  gece rahat koyar mısın başını yastığa ya da karşıda ki mutlu huzurlu olur ama sen kendin değilsin yine de yastıkta rahat mıdır başın ... Ne garip bir durum oldu bu. Aslında vurdumduymaz olmak gerekir bazı şeylerde. Sadece en kıymetliler can'lar için hüzün hüzündür mutluluk da mutluluktur. Kendin olmasan bile farklı göstersen bile bilir çünkü içini dışını. Hayatın kısa olduğun da herkes hemfikir sahip çıkmak gerekir hayata.
     Kıymet bilmek gerekir şu hayatta . Zaman kısa ömür kısa alacağın nefesin garantisi yok iyi yaşamak gerekir bu hayatı . Hayat "bir varmış bir yokmuş" misali. Sıkıca tutmak gerekir .. kırmadan kırılmadan yaşamaya çalışmak    .. Ve biten her şeyin sonsuz bir başlangıcı vardır unutmamak gerekir.
 
     İki kapılı bir han bu dünya ..

2 yorum:

  1. evet canım benim, aynen dediğin gibi bugün varsın ama sanki yarın olmayacakmış gibi yaşamalı insan.öylesine dolu dolu ama mutluluklarla huzurla dolu dolu.malesef insan hayatı pamuk ipliğine bağlı olduğu kadar, hüzünler ve zorluklar ile de halatlarla bağlı. yani bana sorarsan çoğu zaman mutluluk ve huzur zorluklardan ve hüzünlerden sonra yaşanıyor.Yani biz her ne kadar hayatını her an elinden kayıp gidermişcesine yaşayan nadir insanlara özensek de biz onlar gibi hayatın dışına atamıyoruz ki kendimizi, o yüzden de onlar kadar içimize çekerek yaşayamıyoruz hayatı.ama en önemli şeyi sonda söyledin, kırmadan kırılmadan, bir insanın kırıldığı zaman hissedebileceklerini en iyi anlayabilenlerdenim sanırım, bu sebeple bu nokta benim için önemli:))) yazmalı yazmalı yazmalı daha çok yazmalı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel cevap yazmışmışsın ki yazımı tamlamışsın adeta canım .. Dediğimiz gibi kırmadan kırılmadan halatlara bağlı yaşanmalı
      (Ve yazılarımı en iyi anlayan arkadaşım teşekkür ederim :*)

      Sil